Temat: [Mondeo 2007-2014] 6 biegowy automat - jak się sprawuje?
View Single Post
Stary 12-01-2016, 17:13   #268
ajro
ford::average

Imię: Jakub
Model: MK4
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 6 biegowy automat - jak się sprawuje?

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak tylko kolega pytał o jazdę na "manualu" - to go ciekawi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na filmiku jest "D"
Ale tak jak pisałem , na "manualu" przy niskich obrotach jak się wciśnie do spodu to też zredukuje , tylko potem nie wróci do poprzedniego , a trzeba samemu - dopóki jest wajcha po prawej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to u mnie jest problem bo na manualu nie wrzuci kolejnego biegu po depnięciu do oporu. Natomiast to co opisywał kolega orion512 o kickdownie to ja wiem( i ponoć nie dotyczy jazdy na sekwencji). Tylko ja naciskam normalnie gaz w celu delikatnego rozpędzania samochodu tzw emeryt style. I u mnie z 1600 obrotów one jednorazowo skoczą do 2200 i dopiero auto zacznyna się rozpędzać. Wszyscy fachowcy twierdzą jednoznacznie że przy manualu lock up jest spięty od razu bo załączeniu biegu następnego lub poprzedniego, więc skąd ten poślizg. I nie dzieje się tak za każdym razem.
Raz puszczam gaz i trzyma obroty a raz spadają od razu jakbym wysprzęglił. Czuję tak czasami jakbym miał wielki luz przy przyśpieszaniu albo jakbym nie miał w ogóle biegu włączonego. Czasami zauważam jak zwalniam i prędkość wynosi już przy zatrzymaniu prawie 3-4km/h, że choćby bieg jest włączany podwójnie.
ajro jest offline   Odpowiedź z Cytatem