To może ja przedstawię swoje spostrzeżenia. To moje 6 autom ale pierwsze w automacie. Nigdy dotąd nie miałem styczności z żadnym i fart chciał, że zakupiłem Mondeo z taką właśnie skrzynią. I to nie byle jaką tylko od razu PowerShift
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poczytałem tu i ówdzie i okazało się, że nie odbiega ona od DSG wieśwagenów, więc nic tylko się cieszyć tym bardziej. Wrażenia z jady na początku - "inne". Zawsze był manual, zawsze 5 biegów i sam sobie dawkowałem biegi. Tutaj jest zupełnie inaczej, oczywiście nie mogę pominąć trybu "S" no ale to inna kwestia. Z początku myślałem, że skrzynia za późno zmienia biegi, jakby przeciągała strasznie i między innymi z tym udałem się do kolego Mayaka. Oczywiście oprócz updatu softu conversa mieliśmy także zająć się skrzynią. Jednak niespodzianka, bo wszystko było aktualne i uspokoił mnie, że skrzynia działa OK i dobrze przerzuca biegi. Wręcz idealnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za kilka dni minie 2 miesiące jak jeżdżę samochodem i mogę podzielić się wrażeniami. Miałem parę wyjazdów dłuższych, po mieście, autostradowe i mieszane. Zrobiłem ok 4 tys. km i teraz mogę stwierdzić jedno. Nie chcę innego samochodu ze skrzynią w automacie a tym bardziej manualu. Tryb D działa płynnie, a S-ka nadaje mu fajnego drapieżnego pazura jak chce się wyprzedzić znienacka bądź zabawić się z jakimś Audi bądź Wieśwagenem na światłach. Spalanie o dziwo baaardzo przyzwoite bo w granicach 7,5 L z tych kilometrów. Także kto może mieć wybór polecam jak najbardziej. Chyba się rozpasałem z wpisem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.