Stawki za roboczogodzinę prac blacharsko -lakierniczych
Witam drodzy forumowicze!
Mam problem z ustaleniem wysokości odszkodowania w ramach AC z PZU.
Jestem po kilku wycenach - przy każdej sumaryczna kwota która PZU ma wypłacić na rzecz serwisu wzrasta ale jednak ciągle nie pokrywa ona kosztorysu przygotowanego przez ASO.
Reasumując wszystko rozbija się o stawkę za 1 roboczogodzinę blacharsko - lakierniczą. Serwis oczekuje 130 zł netto a PZU upiera się max przy 115 zł netto argumentując stawkami w moim regionie dla mojego typu samochodu (FOCUS 2013, ubezpieczenie wariant serwisowy, Klien osoba fizyczna).
Skontaktowałem się z Rzecznikiem Finansowym i poradzono mi żeby zrobić wywiad na tema realnych stawek w okolicy i w przypadku gdy średnia z kilku punktów będzie większa niż 115 zł pisać reklamacje. Bez tego nie ma podstaw.
Pisałem już w tej sprawie do wszystkich serwisów ASO na terenie małopolski i śląska (unikam telefonów bo chciałbym mieć wszystko na papierze) ale napotkałem na opór materiału w tej sprawie.
Dla tego też prośba do was. Czy ktoś z was w ostatnim czasie robił blacharkę w którymś z ASO Forda? Interesują mnie najlepiej te we wskazanym regionie. Byłbym wdzięczny za każde (co do kwoty za 1 roboczogodzinę i miejsca naprawy) info w tej sprawie.
pozdrawiam
|