Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 13-01-2016, 09:48   #620
mario7738
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Ford Focus C MAX GHIA
Silnik: 1,8 LPG
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od ponad roku mam właściwie identyczne (pewnie jakiś inny klon). Wszystko jest z nimi OK poza jednym szczegółem: przewód jest w przekroju płaski, a uszczelka pomiędzy (aluminiową) obudową a tym przewodem ma otwór okrągły. I problem zeszłej zimy był taki, że tamtędy dostała się wilgoć do środka. Odkąd uszczelniłem to miejsce klejem na gorąco więcej wilgoci tam nie stwierdziłem.

A do tego przyczyniła się nieudana konstrukcja samego pojazdu, w którym woda przedostaje się szczeliną (całkiem sporą) pomiędzy reflektorem a zderzakiem, a potem ścieka właśnie w okolicach świateł przeciwmgielnych, gdzie zamontowane są te lampki dzienne/przeciwmgłowe. To miejsce tez uszczelniłem uszczelką okienną typu D.

A takie sprzęty kupuje i zakładam dlatego, że czuję się idiotycznie jeżdżąc na światłach nocnych w dzień. W ponad 90% państw się tego nie robi, więc ta naiwność/łatwowierność nie jest tak powszechna, jak by się z pokomunistycznego punktu widzenia wydawać mogło (czyli wcisną nam najgorszy kit i w sponsorowanych mediach dowiodą, że to dla naszego bezpieczeństwa).
Jak na tych światłach prezentuje się autko i czy jest dostatecznie widoczne na drodze? Czy posiadasz czujnik zmierzchu jak tak to, czy te światła zmieniają się automatycznie na mijania.
mario7738 jest offline   Odpowiedź z Cytatem