Ja też będę montował hak, do modelu Titanium S. Stwierdziłem, że sam sobie wszystko zamontuję, łącznie z modułem. Z tym że nie kupię modułu oryginalnego a moduł uniwersalny 13 pin. Kupię w firmie DEST (już tam kupowałem taki sam do Renault Scenica II i wszystko działało jak należy). Oczywiście jak to w modułach uniwersalnych trzeba podpiąć się pod przewody idące do tylnych lamp. Stąd był mój post z pytaniem jak zdjąć zderzak w Titanium S i gdzie znaleźć wtyczkę idącą do tylnych lamp o oznaczeniu C44-M/N, na który zresztą nie doczekałem się odpowiedzi...
Oczywiście moduł uniwersalny nie wyłączy czujnika parkowania, ale od tego jest przycisk na desce, żeby wyłączyć przy podpiętej przyczepie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Apropos - większość platform rowerowych posiada światełka bez światła cofania, więc wystarcza 7 pin. Ja natomiast do przewozu rowerów mam wieszak na hak a że zasłania on tył samochodu to belkę ze światłami zrobiłem sobie sam. A że ta belka ma full światła łącznie z cofaniem to dlatego robiłem / zrobię 13 pin:
http://arekmiz.friko.pl/Auto2-hak.htm