Temat: [Mondeo 2007-2014] 6 biegowy automat - jak się sprawuje?
View Single Post
Stary 15-01-2016, 17:07   #295
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: 6 biegowy automat - jak się sprawuje?

Cytat:
Napisał blade65 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja podejrzewam że koło 1,5 tzł tyle mi powiedzieli za durashifta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdzie miało wejść 7 litrów oleju, gdzie bez rozbierania skrzyni jest to nie możliwe. A gdyby tylko spuścili stary i dolali nowego to max 4l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wiem że napewno przy wymianie oleju w durashifcie nie rozbierają skrzyni tak więc wymieniamy 4 a płacimy za 7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozwoliłem sobie zacytować cały aby obalić cały.
Przy statycznej wymianie zużywa się tyle oleju ile brakuje do stanu po wypuszczeniu starego. Dajmy te 4L. Część starego zostaje w chłodnicy i zakamarkach.
Przy dynamicznej wymianie zużywa się nawet więcej niż skrzynia jest w stanie pomieścić, gdyż część jest wykorzystywana do wypłukania starego oleju i syfu że skrzyni i tylko do tego, potem idzie do utylizacji. Dynamiczna tylko w Durashifcie, jeśli ktoś proponuje ja do Powershift, to uciekać jak najdalej i ostrzec innych.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem