View Single Post
Stary 16-01-2016, 13:25   #1
RiverX
ford::amateur

Imię: MARCIN
Model: FORD MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie 2.0 TDCI gaśnie po wyżej 2000 obrotów dziwne błędy

Witam jak w temacie moje Mondeo 2004r 130km TDCI 2.0 po odpaleniu na zimnym silniku gasł po wyżej 2000 obrotów( nie mogłem nawet jechać do 2000 obrotów) i go szarpało Po podpięciu kompa wyskoczyły błedy: p0234- Stan nadmiernego cisnienia turbospręzarki
p0340 usterka obwodu czujnika CMP, P0335 uterka w obwodzie czujnika wału korbowego. Pierwsze co mi przyszło do głowy to wymiana czujnika położenia wałka rozrządu na nowy. Po wymianie dalej to samo z tym że mogłem już jechać do 2000 obrotów i po około 0,5km wszystko wracało do normy i samochód śmigał aż miło. Czujnika położenia wału nie ruszałem bo sam go nie wymienie. I tutaj historia się zaczyna auto oddałem do mechanika robią tylko fordy po tygodniu dostaje telefon że pompa do regeneracji. Wcześniej od zakupu nie miałem żadnych problemów z wtryskami, pompą, Stwierdzono że pompa ma za małą wydajność, nie było żadnych błędów pompy czy samej szyny commonrail. Tylko te co napisałem. Pytanie czy chcą mnie naciągnąć?
Czy też pompa ma coś wspólnego z czujnikami.

Ostatnio edytowane przez Adept ; 16-01-2016 o 17:47 Powód: Błąd ortograficzny :)
RiverX jest offline   Odpowiedź z Cytatem