Temat: [Mondeo 2007-2014] Podświetlenie przestrzeni na nogi z tyłu
View Single Post
Stary 16-01-2016, 23:01   #427
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Podświetlenie przestrzeni na nogi z tyłu

Przemol ma tam panele LEDowe z aliexpress (wlasciwie ode mnie bo kupilem 4 i odsprzedalem mu 2). takie: http://www.aliexpress.com/item/OEM-O...261733829.html

Ale uwaga, sprawa nie jest taka jednoznaczna. Wszystko zalezy od modulow w aucie. Nie wiem, drzwiowych a moze BCMi... Chodzi o to ze w zaleznosci od konkretnych modulow moze sie okazac ze po wymianie LEDow w podswietleniu lusterek, a nastepnie podlaczeniu swiatelek w drzwiach, te pierwsze przestana swiecic.

Zanim wymienilem moduly drzwiowe (aby miec lampki w drzwiach) wsadzilem LEDy do lusterek i swiecily. Jak wymienilem moduly i podpialem lampki w drzwiach (panele led jak wyzej) to przestaly swiecic lampki (LED) w lusterkach. Np. przy otwarciu auta lampki blysna na ulamek sek tylko. Ale te w drzwiach swieca.
A teraz dalszy trick. Jesli w jednych drzwiach odlacze lampke (drzwiowa) i otworze te drzwi, zaswieca sie lampki w lusterkach (obydwu). Wtedy otworzenie drzwi w ktorych zostala lampka podlaczona nie spowoduje jej zaswiecenia.

Wiem ze to skomplikowane co napisalem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyglada na to jakby byl mierzony sumaryczny prad na module drzwiowym. I jesli cos jest nie tak do kolejny LED sie juz nie zaswieci.

Oczywiscie jesli wsadze zarowki zamiast LEDow to wszystko gra.

Ale Przemolowi swieca wszystkie bez problem z tego co wiem. Moze to zalezy od modulow drzwiowych (ja mam te najnowsze modele HC/KC)