Temat: [Mondeo 2007-2014] Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany
View Single Post
Stary 17-01-2016, 16:39   #32
OTTO
ford::average

Imię: Tomek
Model: Peugeot 508 sw
Silnik: 2,0 HDi
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Benzyna 2.0, pompa paliwa do wymiany

personiusz, ja miałem podobne problemy, że jak miałem 1/4 baku to na zimnym odpalał i zaraz gasł, a gdy ponownie go odpaliłem to jechał skacząc jak żabka , ale przy dodaniu gazu, gdy przeszedł na LPG wszystko cacy.
Dobrze byłe też na Pb ale gdy już się porządnie rozgrzał , problemy znikał gdy dolałem benzyny tak że przekroczyło pół baku.
Nie wydaje mi się by komputer coś przeliczał i świrował, przecież komputer od liczenia ile mamy w baku nie steruje podawaniem paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja się dowiedziałem, że problem tkwi w pompach o słabej wydajności, i gdy mam mniej paliwa w baku to spada w nim ciśnienie i pompa ma problem w dostarczeniu odpowiedniej ilości paliwa, gdy silnik jest zimny, bo wiadomo jest na ssaniu i więcej paliwa potrzebuje.

Teraz mam taki problem że od czasu gdy zostawiłem go na noc na mrozie -18 to znów się tak zachowuje że szarpie i nie chodzi jeden cylinder, a czasem to chyba nawet dwa, mimo iż mam pełny bak i się ociepliło to defekt nadal jest taki, że szarpie na zimnym i tylko na Pb na LPG jest ok.
Byłem w serwisie i sczytali błędy, jest jeden "Wypadanie zapłonu na 2 cylindrze"
Sugerują że to to albo świece, albo cewka, albo kable do cewki.
Mówiłem że to tylko jest na PB ale oni w ogóle nie idą w stronę układu paliwowego, bo sugerują się tym co błąd wyświetla.
A przecież gdyby świeca lub cewka była uwalona, to problem byłby zarówno na zimnym jak i ciepłym, a co ważniejsze na Pb jak LPG.

Dlatego oddając im auto w najbliższym czasie podpowiem to co Jakub pisał.
Niech sprawdzą najpierw ciśnienie na listwie wtryskowej i kable od pompy, niestety mam pełny bak i nie wiem czy wcześniej nie będę musiał wyjeździć tego paliwa, bo szkoda aby mi go wywali do kanału.

I jeszcze jedno pytanie mam do Was, czy mam ten filtr ramowy czy nie ?
Auto moje jest produkcji listopad 2008 r

Dla mnie to debilizm, aby nie dać filtra paliwa. Każde urządzenie czy to piec, czy kosiarka, czy tez piła spalinowa ma filtr, a Fordy nie potrzebują ??!!!!

Ostatnio edytowane przez OTTO ; 17-01-2016 o 16:43
OTTO jest offline   Odpowiedź z Cytatem