Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 18-01-2016, 15:18   #322
klodis
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

Cytat:
Napisał przemas10m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie prawie 3000 tylko ok 2500 a tj roznica
i serio to dwa lata temu ten rozrzad nie kosztowal 2000 tylko podobnie jak teraz

kazdy płaci ile uwaza ale czesto mechanicy wykorzystuja sytuacje i doją kase Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przemas10m - nie będę się z tobą licytował, wiem ile kosztował rozrząd dwa lata temu, bo sam sprawdzałem na internecie i w serwisie forda, tyle wyniosły części, nawet kalkulacje w serwisie przy mnie robił pracownik. Cena, tak wiem skąd różnica, na stronie internetowej forda nie ma kół zębatych i jeszcze kilku drobiazgów, dlatego może jak teraz kalkulujesz to kwota jest niższa. Ale nie o to chodzi by się tu licytować.
Ważne by samochód był naprawiony i problem nie powrócił, bynajmniej nie za szybko, co koszty i tak są spore.

2970zł to kalkulacja kosztów jakie przedstawiłeś w swoim poście.

Bump:
Cytat:
Napisał Dj_Kris007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Klodis - ja teraz dla świętego spokoju będę wymieniał co 10-12kkm. Leje MaxLife 5w30. Twoje ubutkie ok 200ml na 1500km są ok... Te silniki tyle potwafiły łykać od nowości. Wszystko zależy od stylu jazdy, jakie trasy się robi itp więc nie słuchaj osób że im Duratec 1.8/2.0 nie spali nic pomiędzy wymianami...

Ja nie martwię się że tyle oleju mi pobiera silnik, uważam że teraz jest dobrze, jestem zadowolony z remontu.
Oczywiście wszystko zależy też od stylu jazdy.

Piszesz ze - "ja teraz dla świętego spokoju będę wymieniał co 10-12kkm" a co ile wcześniej wymieniałeś?

Ja wymieniam co 15000-20000km i jest dobrze. Olej 10W40 półsyntetyk.

Tomek/ FORD Focus C-MAX 1,8b 125KM
klodis jest offline   Odpowiedź z Cytatem