Temat: [Transit 1994-2000] 2.5 TD Jakie Wtryski
View Single Post
Stary 18-01-2016, 19:54   #3
paczo
ford::beginner

Model: transti
Silnik: 2.5
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: 2.5 TD Jakie Wtryski

Jak epic mi padł, podjechałem do miejscowego serwisu i zapytałem ile naprawa epica, powiedzieli że bodajże (1500-2000) i to bez gwarancji ponieważ pompy te były nie udane i nikt nie daje gwarancji, zaproponował mi wymienie na boscha za 2000 ? Pod warunkiem że zabiera mojego starego epica pod pretekstem że on z tych dwóch pomp (Epica i Boscha) składa jedną ? Zdziwiło mnie to. Poszperałem w internecie i znalazłem gościa nie daleko mnie co robi tylko transity i powiedział że nic podobnego i on taka przeróbke zrobi za 1300. Tak też było, pojeździłem rok i na powrocie od pompy zaczeło się pojawiać powietrze, dałem wtryski do sprawdzenia okazało się że leją i pompe do regeneracji ponieważ gdzieś podciągała powietrze. Wszystko ok auto chodzi, tylko teraz chce zmienić wtryski a nie wiem na jakie ? Dodam jeszcze że jak odbierałem pompe, zapytałem jakie wtryski bo mialem epica a mam boscha (gościa tak przymuliło) i mówi że to trzeba było mówić jak pompa była robiona, ale to nic tylko jak złoże żeby przyjechac to przestawi. Tak też było pokręcił śrubka i pojechałem. Wiec pytanie jakie wtryski ?
paczo jest offline   Odpowiedź z Cytatem