Odp: Samodzielna naprawa pompy wysokiego ciśnienia CR 2.0TDCI
Tak ta czarna maź to olej który rzekomo pompa zassała podejrzewałem jakiś czujnik lecz po odstawieniu do jednego mechanika który nie zabardzo mi sie spodobał z tego względu że nawet dużo mu tłumaczyc nie musiałem co sie stało to on już wiedział co sie zepsuło i stwierdził jednoznacznie że napewno wtryski i pompa napewno opiłki puściła filtr paliwa był nowy zrobiłem na nim jakiś 1kkm paliwo te czarne widziałem mechanik wylał je z filtra paliwa i wlał do słoika żeby mi pokazać sprawdził wtryski w profesjonalnym warsztacie... przynajmniej mi tak powiedział i powiedział ze wtryski wszystkie do regeneracji bo leją. Co do naprawy układu cr ja nie zdążyłem mam ten samochód od jakiegos roku ale w schowku w papierach znalazłem fakturkę z chyba 2013 roku podpisana była naprawa układu cr i wyceniona naprawa na coś około 2000 zł nie rozczytywałem się co tam było robione dokładnie podejrzewam że wtryskiwacze a pompa puszczała dalej dlatego rok pochodził i padł. Paliwo orlenowskie lane zawsze i mi ręce opadają dałem do drugiego mechanika który mi powiedział że postara sie zrobić to taniej ale wykręcił wtryski i dał do sprawdzenia i stwierdził ze wtryski w fatalnym stanie to on sie boi pompe wyciągać bo na bank jak wtryski to i pompa i że nie da rady tego jednak taniej zrobić dlatego postanowiłem że jutro zcholuje forda do garażu i będę sobie krok po kroku robił go największe obawy mam co do wyczyszczenia przewodów paliwowych nie wiem czy dam sobie rade bo bak bym musiał też wyczyścić a on wyciągany zapewne od dołu bez podnośnika nie dam rady
|