Temat: [C-MAX 2003-2007] szybkie wyładowanie akumulatora
View Single Post
Stary 19-01-2016, 18:15   #25
budzio18
ford::average

Imię: wojtek
Model: C-MAX
Silnik: 1,6 90KM TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: szybkie wyładowanie akumulatora

Ogolnie po paru dniach sytuacja wyglada tak:
- dziwne ładowanie jak silnik jest zimny to ładuje 14,53V na swiatlach , potem zgasiłem samochod po przejechaniu ok 3 km , zapaliłem i ładowanie bylo na poziome 14,24V i po przejechaniu 50km nic sie nie zmienilo , potem auto postało jakies 40min , odpaliłem i wracajac do domu ładowanie było na poziomie 14,40.
na drugi dzien odpalam auto z rana i trasa i ładowanie na odcinku 100km cały czas było na poziomie 14,53, potem znowu przestoj z 7godzin i powrot i ładowanie na poziomie 14,4... jakies dziwne zachowanie raz ładuje tak a raz tak... To normalne?
i jeszcze pytanie , bo jak rano po nocy chce sprawdzic napiecie na aku to otwieram autko z centralnego , zalaczaja sie lampki w lusterkach i chyba w srodku na podsufitce 2 lampki i licznik i lampki przy nogach i otwieram maske i sprawdzam i nap. na aku 12,34V to jakos pod takim delikatnym obciazeniem jest ok? czy za mało?
ogolnie nie wiem ile jest w stanie spoczynku jak zamykam autko itp jak zgasnie licznik bo nie bardzo mam jak to zmierzyc bo miernik z automatu sie wylacza szybciej niz licznik.
budzio18 jest offline   Odpowiedź z Cytatem