Odp: Blaupunkt NX DVD i "znikanie" satelitow
Zgadza się. Antenę też kupisz za tyle samo. Ale większość z nas może dokonać takiego zakupu tylko w sieci (bo po prostu nie ma gdzie kupić od ręki), więc trzeba jeszcze poczekać na przesyłkę, pomijając już koszty wysyłki, bo to nadal żadne pieniądze (choć można już zamiast tego wszystkiego nabyć przysłowiową flaszkę:-). Prawie każdy natomiast ma wiertarkę i lutownicę, albo przynajmniej sąsiada, który je ma:-)
Jeszcze raz powtarzam, każdy sposób, który działa, jest dobry. Ja uważam, że mój lepszy niż wymiana anteny, Ty masz prawo myśleć odwrotnie. Ja po prostu wciąż twierdzę, że nie ma sensu wymieniać sprawnej anteny, tylko dlatego, że popsuta jest kostka. Dodam jeszcze, że nie wierzę, że antena schowana w konsoli środkowej za radiem, czy też wewnątrz słupka A będzie działać tak samo dobrze jak ta na dachu. To że widzi w danym miejscu 10 satelit jeszcze nic nie znaczy. Pytanie czy oryginalna nie widzi w tym miejscu więcej (co jest bez znaczenia, ale dałoby porównanie) i czy w miejscach trudniejszych (gęsty las, gęsta, wysoka zabudowa), gdzie oryginalna jeszcze sobie radzi, ta w słupku nadal będzie widziała te minimum, czyli 3 satelity, a to już może być istotne.
Ostatnio edytowane przez Skysailor ; 19-01-2016 o 21:44
|