Wydaje mi się że jeżeli jeździ się sporo na drogach krajowych do 100 lub 130 w przypadku mondeo to spalanie poniżej 6 jest normalne. nawet wykorzystując te 190KM można wokół tego oscylować. Ja mam to szczęście (nieszczęście) że mam 3km do pracy i zimą spalanie jest prawie 10, ale wyrzucając się w trasę spalanie z trasy spada poniżej 6 więc tak czy inaczej zyskuje się sporo. ]
Te wyswietlacze sporo podpowiadają i można sporo zyskać ale czasami staranie się daje 0.5l/100 co nie jest warte takiej uwagi.
Kiedyś spróbowałem nie zważać na te podpowiedzi itp - trochę ciągnie do tego - ale przy bardzo dynamicznej jeździe dochodziło do 6.2-6.5 - ale to była naprawdę dynamiczna jada w trasie - nie 180 ale dynamiczne do 120-140 na zwykłej trasie krajowej - na wolnych odcinach 110 , przy wyprzedzaniu do 140 - moc i moment był wystarczający przy tej masie (u mnie 0-100 to mniej niz 8s więc to wystarczające jak na dzieciowóz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )