Temat: [Mondeo 2007-2014] Blaupunkt NX DVD i "znikanie" satelitow
View Single Post
Stary 20-01-2016, 05:52   #179
siara1983
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Titek S
Silnik: 2.0 tdci 177/403
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Blaupunkt NX DVD i "znikanie" satelitow

Cytat:
Napisał Skysailor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadza się. Antenę też kupisz za tyle samo. Ale większość z nas może dokonać takiego zakupu tylko w sieci (bo po prostu nie ma gdzie kupić od ręki), więc trzeba jeszcze poczekać na przesyłkę, pomijając już koszty wysyłki, bo to nadal żadne pieniądze (choć można już zamiast tego wszystkiego nabyć przysłowiową flaszkę:-). Prawie każdy natomiast ma wiertarkę i lutownicę, albo przynajmniej sąsiada, który je ma:-)
Jeszcze raz powtarzam, każdy sposób, który działa, jest dobry. Ja uważam, że mój lepszy niż wymiana anteny, Ty masz prawo myśleć odwrotnie. Ja po prostu wciąż twierdzę, że nie ma sensu wymieniać sprawnej anteny, tylko dlatego, że popsuta jest kostka. Dodam jeszcze, że nie wierzę, że antena schowana w konsoli środkowej za radiem, czy też wewnątrz słupka A będzie działać tak samo dobrze jak ta na dachu. To że widzi w danym miejscu 10 satelit jeszcze nic nie znaczy. Pytanie czy oryginalna nie widzi w tym miejscu więcej (co jest bez znaczenia, ale dałoby porównanie) i czy w miejscach trudniejszych (gęsty las, gęsta, wysoka zabudowa), gdzie oryginalna jeszcze sobie radzi, ta w słupku nadal będzie widziała te minimum, czyli 3 satelity, a to już może być istotne.
Uwierz lub nie ale "ryżowa" antena radzi sobie o wiele lepiej niz ori antena na dachu i to jest nie tylko moje zdanie a wielu którzy wymienili anteny na nowe, wiem bo miałem porownanie z przed awari i po zamontowaniu zamiennika....ani razu nie zdarzyło się żeby się gdzieś zgubił sygnał itp...ale tak jak napisałeś jeden woli reanimować a inny zmienić na nowy...a to że schowana jest w słupku w niczym jej nie przeszkadza i radzi sobie stamtąd doskonale.
siara1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem