Temat: [Focus 1998-2004] ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM
View Single Post
Stary 20-01-2016, 08:48   #76
richmond
ford::beginner

Imię: Ryszard
Model: Mondeo MK3
Silnik: CDTi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM

Cytat:
Napisał tomi002 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jeszcze na przyszłość. To, że napięcie dochodzi do świec żarowych jeszcze nic nie znaczy. Żeby sprawdzić świece musisz każdą wykręcić, chwycić świecę w kombinerki żeby się nie oparzyć i podpiąć bezpośrednio do akumulatora. Jak świeca się zacznie robić czerwona to dopiero masz pewność, że grzeje. I jak tak sprawdzisz wszystkie to masz pewność, że świece są ok.
wiem wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
probowałem wykręcić, ale tak mocno siedzą, że dałem sobie spokój :/ nie chce narobić jeszcze większego bigosu :/
ale raczej nie świece bo po 2 godz postoju w temp. około zera (czyli auto jeszcze nie takie zimne) nie chciał odpalić nawet przy pomocy drugiego aku i samostartu :/

a co najlepsze, ze wczoraj byłem pewien, ze auto nie zakręci... aku był prawie rozładowany po odpalaniu jeszcze dzień wcześnie... podgrzałem 2x świece pyk i odpalił :o :0 temperatura w nocy około -10 a przy odpalaniu -8 :o :o :o

Ostatnio edytowane przez richmond ; 20-01-2016 o 08:50
richmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem