Odp: usuniecie dpf zalety
Rozumiem ze kazdy z was sobie wymysla swoja wlasna teorie a potem je dyskutujecie jakby to byly fakty?
Ja pierwszy raz slysze aby DPFy mialy wbudowane GPSy. A samo wypalanie sie najczesciej wlacza (pewnie prawo Murphy'ego) jak sie zjezdza z autostrady a wiec wjezdza w obsza zabudowany.
Mam rade. przestancie wymyslac niestworzone teorie tylko dlatego ze czemus nie rozumiecie i macie wrazenie ze nie chcecie uzywac. Dawno temu wlasciciele krow twierdzili ze pociagi sa winne temu, iz krowy nie daja mleka. To chyba taka polska mentalnosc: miec poczucie bycia zmuszanym, uciskanym i wykorzystywanym.
Ja nie twierdze ze bezwzgledny ped za ekologia a szczegolnie sposob w jaki sie to narzuca jest dobry. Ale po pierwsze gdyby sie nie narzucalo to nikt by nie ruszyl palcem w tej materii. A po drugie jesli juz cos jest to ma pewien cel i go realizuje. Nie jest tak ze sadza zbiera a potem wysypuje w skoncentrowanej formie ale tej samej ilosci tyle ze poza obszarem zabudowanym. Wiekszych bzdur dawno nie czytalem.
Uzycie DPF sumarycznie powoduje duzo mniejsza emisje czastek sadzy (ponad 90%). Czyli robi to co do niego nalezy i czego sie oczekuje. I tu sie powinna skonczyc debata.
Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 20-01-2016 o 14:05
|