Odp: Nie podaje paliwa na silnik
Witam!
Pozwolę sobie odświeżyć ten temat, ponieważ mam ten sam problem z moja foka mk2 1,6tdci 90km. Problem zaczął się pojawiać po wymianie filtra paliwa na nowy. Mechanika zapowietrzył mi furę, potem odpowietrzanie ale jakoś poszło. Jednak problem zaczął pojawiać się później, a mianowicie auto zaczęło coraz ciężej odpalać. Chodzi mi tutaj o to, że trzeba było ciężej odpalać lub zdarzało się tak, że odpaliło pochodziło z 5s i zgasło. Po tym wszystkim trzeba było długo kręcić ale załapał. Sprawa teraz nabrała rozpędy bo samochodu już wcale nie mogę odpalić. Po ściągnięci przewodów dochodzących do filtra paliwa, tak mi bynajmniej się wydaje że auto nie zasysa paliwa ze zbiornika i dalej. Paliwo tankuje tylko na ORLENIE i tylko VERVĘ. Niczego innego nie tankuje. Ktoś poradzi co może się dziać. Przed wymianą filtra auto nawet w największy mróz paliło na strzała. Możliwe że poszła pompa wysokiego ciśnienia albo wtryski bo podczas zapowietrzenia chodziły przez pewien czas na sucho bez paliwa? Dzięki z góry za odpowiedź. Przebieg foczki niby 212tyś 2007r. Btw. znacie jakiegoś dobrego mechanika od diesli w kujawsko-pomorskim najlepiej rejon inowrocław,toruń,włocławek,radziejów?
|