Cytat:
Mnie 508SW po lifcie też kusiło - szczególnie ceną, bo w cenie którą zapłaciłem za Mondeo miałbym 508SW full wypas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale po jazdach testowych ostatecznie wygrał Mondeo.
|
Mnie również kusiło 508, brałem też pod uwagę MB CLA oraz Audi A5. I w sumie za tą cenę jaką otrzymałem za MK5 (rocznik 2016 na wypasie, tzn do pełnego kompletu brakuje mi tylko aktywnego tempomatu i adaptacyjnego zawieszenia - darowałem sobie, resztę bajerów, pakietów i dodatków mam) zdecydowałem się po analizie późniejszych ewentualnych kosztów przeglądów serwisowania itp na FORDA. W przypadku CLA i A5 jak porównywałem oferty jakie mi przedstawiono przy założonej kwocie jaką określiłem były by mniej doposażone. Tzn nie byłyby to golasy ale już np rocznik 2015, bez navi, kamer cofania ... no i serwis na dzień dobry ok 2tyś (filtr, olej czyli podstawa która w przypadku MK5 to 700zeta)
Ale nie żałuję. Fakt że prestiż inny: FORD - Mercedes - Audi, ale komfort podróżowania bardzo zbliżony no i mondzio jest bardziej doposażony i też ma charakter.