Cześć
Może to nie jest odpowiedni post w tym temacie ale powiązany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak docierać silnik po takim remoncie jak mój? Czytałem na tym forum wypowiedzi, jednak każdy pisze troszkę inaczej. Mechanik powiedział tak, nie przeciążać silnika, obroty max do 4000tys, prędkość max 120-130km/h.
Obecnie codziennie autostrada i 15km po mieście. Jadę każdy bieg 1-3 tak do 2,5tys obrotów, 4-5 bieg 3-3,5tys obrotów płynnie przyspieszająć. Prędkość póki co to max 100km/h, od wczoraj. w weekend mam dłuższy wyjazd więc korzystam z okazji abyście mnie wsparli swoją wiedzą za co z góry dziękuję.
ps. ponoć nie można hamować silnikiem ? mit?
Dj_Kris007 - pytasz o koszt zabawy, mając na uwadze to co pisałem wcześniej i to że ta "zabawa" powinna wykluczyć wszelkie wydatki związane z silnikiem na dłuższy czas to 7-8tys dla mnie było do przyjęcia - silniki na allegro 3900 - 4500, jestem przekonany że podzielicie moje zdanie, w innym przypadku zmienił bym silnik i po roku jak dobrze bym trafił, zmieniłbym auto, a w ten sposób powinienem się cieszyć jazdą przez kilka lat bo taki był plan
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam