Cytat:
|
Zapytaj tez przy okazji co tamuje heko przy tuningu jakiegos 1.8 tdci czy 2.0 tdci i czemu wyniki wychodza jakie wychodzą. Myslisz ze nie moglby kliknac w mapie doladowanie zamiast 1.5 bara np 1.8 bara i krzesac o 50 koni wiecej?? Moglby ale turbo nie zniesie tego raczej nawet na hamowni pierwszego hamowania.
|
Tak na marginesie założyłem sobie zegar ciśnienia doładowania z czujnikiem w kolektorze ssącym obok fabrycznego czujnika doładowania aby mieć najbardziej wiarygodny pomiar i moje turbo przy każdym wciśnięciu pedału gazu daje na 2Bary a momentami jest ponad. Bo skalę na zegarze mam do 2Bar a chwilami mam coś około 2.1 bara więc turbo daje już dość dużo w 2.0 tdci
Ty piszesz że niektórzy latają po kilka lat zgadza się ale cały czas Ci mówię że nie wszyscy robią duże przebiegi. Tu na Forum jestem jednym z pierwszych co się przyznali lub powiedzieli prawdę mi silnik po 70 tyś ciągłej jazdy na autostradach się rozkeciał.
Ty piszesz że masz już 5 czy 6 lat te auto od modyfikacji, ale robisz mało km i dam to piszesz, weź zrób tym autem 70 tyś w roku i cały czas 200 KM/h lub więcej bo wszystko zależy od stylu eksploatacji i po jakich drogach się jeździ bo jak po zwykłych to gwarantuję Ci że mój silnik by się nie rozleciał i jeszcze by jeździł.
Na zwykłej drodze ile się rozpedzisz do 150 i zauważ trzeba hamować więc co innego jazda na autostradzie np. do Hanoveru i z powrotem tego samego dnia i cały czas 200 KM/h A co innego każda po zwykłej drodze.
I tu nie ma znaczenia czy jest to Ford czy VW