Odp: Samodzielna naprawa pompy wysokiego ciśnienia CR 2.0TDCI
Ford odpalil na plaku ale chodzil tylko na plaku na poczatku troche zlapal byla delikatna reakcja na gaz pelno dymu przez plaka wypchalismy z garazu go i dalej na plaku odpowietrzalismy poszly 3 plaki z banki 5 litrowej spokojnie 1.5 litra ubylo ale nic zero reakcji na gaz i tylko plak caly czas tak mysle nad pompa bo tam powinnobyc wysokie cisnienie a jak na tym plaku chodzil i odkrecalem przewody przy wyryskach to niby cos tam chlapalo ale wedlug mnie powinno sikać bardzo mocno nie wiem co dalej doradzcie
Bump: Jutro ze znajomym mechanikiem z tym samym ktory mi dzisiaj pomagal mamy zamiar kompa podpiac i zczytac bledy moze cos nam powie dodam ze dzisiaj te dwie rurki z lewej odpielismy i w banke 5l wsadzilismy ropą zalalismy i tak go odpalalismy zeby wykluczyc mozliwosc uszkodzenia elementow przed filtrem mam na mysli przewody spapciale lub brudne paliwo w baku dalo to tyle ze z powrotu paliwo do banki wlecialo i paliwo nie bylo brudne o dziwo bo po diangozie jednego z mechanikow uslyszalem ze czarne paliwo leci i pompa do robienia bo olej zaciąga
|