Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 26-01-2016, 00:29   #923
Oczator
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Gutek3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najnowsza niespodzianka to przeraźliwie skrzypiąca prawa wycieraczka. Samochód mam od kwietnia. Koło października pierwszy raz jechałem w konkretnym deszczu. Na trasie z Poznania do Krakowa okropnie piszczała mi prawa wycieraczka. Było to tak głośne, że nie pomagało nawet przysłowiowe " podgłośnienie " radia. Problem pojawiał się i znikał przy następnych deszczach. Myślałem na początku, że guma jest twarda więc próbowałem ją trochę ręką uplastycznić mocna pocierając. Po kolejnej jeździe na podobnej długości trasie nie wytrzymałem i na postoju podniosłem pióro i włączyłem wycieraczkę. Okazało się że to nie guma hałasuje, tylko pionowa oś na do której przymocowana jest wycieraczka trze o plastik przez który przechodzi między klapą bagażnika a przednią szybą. W serwisie przesunięcie plastiku trwało 10 minut i po kłopocie. Teraz nastała błoga cisza.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kilka dni temu byłem w ASO - pracownik mówił o tym, źle docięty plastik. Wymieniają go również w PL w ramach gwarancji.
Oczator jest offline   Odpowiedź z Cytatem