Temat: [Mondeo 2007-2014] Siłownik maski - gdzie kupić?
View Single Post
Stary 26-01-2016, 14:07   #295
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Siłownik maski - gdzie kupić?

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radziłbym zakupić jeden komplet na próbę,bo nie wiem,czy to dobry pomysł,by jako punkt podparcia używać samego błotnika.Przy tak umieszczonych siłownikach,muszą one być bardzo silne bo robi się duża dźwignia.99.9 % czasu siłowniki będą zamkniete,czyli będą z dużą siłą oddziaływać na błotnik.Po pewnym czasie może on po prostu w tym miejscu się odkształcić.
Pomysł ogólnie dobry ,ale jako punkt podparcia powinno być użyte coś bardziej stabilnego,np tak jak w mondeo mk3,gdzie siłowniki sa w podobnym miejscu ...
Siła przez większość czasu (czyli kiedy maska jest zamknięta) skierowana jest prawie równolegle do płaszczyzny rantu błotnika, do którego będzie zamocowany siłownik. Każde przetłoczenie blachy ją wzmacnia. Poza tym, czy w tym miejscu blacha nie jest podwójna? Gdyby siła była skierowana prostopadle wtedy martwiłbym się o wygięcie blachy. A tak co najwyżej zerwie się śruba, która wkręcana jest w otwór błotnika. Jednak takiego scenariusza nie widzę.
Myślę, że to niezłe rozwiązanie. Poza tym nie klepie tego pan Janek (lub John) w stodole, tylko firma (mam nadzieję realna co należy sprawdzić).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem