Cytat:
|
Radziłbym zakupić jeden komplet na próbę,bo nie wiem,czy to dobry pomysł,by jako punkt podparcia używać samego błotnika.Przy tak umieszczonych siłownikach,muszą one być bardzo silne bo robi się duża dźwignia.99.9 % czasu siłowniki będą zamkniete,czyli będą z dużą siłą oddziaływać na błotnik.Po pewnym czasie może on po prostu w tym miejscu się odkształcić.
Pomysł ogólnie dobry ,ale jako punkt podparcia powinno być użyte coś bardziej stabilnego,np tak jak w mondeo mk3,gdzie siłowniki sa w podobnym miejscu ...
|
Siła przez większość czasu (czyli kiedy maska jest zamknięta) skierowana jest prawie równolegle do płaszczyzny rantu błotnika, do którego będzie zamocowany siłownik. Każde przetłoczenie blachy ją wzmacnia. Poza tym, czy w tym miejscu blacha nie jest podwójna? Gdyby siła była skierowana prostopadle wtedy martwiłbym się o wygięcie blachy. A tak co najwyżej zerwie się śruba, która wkręcana jest w otwór błotnika. Jednak takiego scenariusza nie widzę.
Myślę, że to niezłe rozwiązanie. Poza tym nie klepie tego pan Janek (lub John) w stodole, tylko firma (mam nadzieję realna co należy sprawdzić).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.