Cytat:
|
Tak,ale jak wspominałem siłowniki sa zamontowane blisko zawiasów,co za tym idzie by unieść maskę musza mieć dużą siłł bo robi się koszmarna dźwignia.
|
Myślę, że to rozwiązanie nie różni się znacząco od fabrycznych rozwiązań w innych markach. Nie wiem jak to jest w mk3.
Proponowane rozwiązanie mocuje się do wzmocnionej części błotnika znajdującej się wewnątrz komory i o ile się nie mylę w miejscu, które konstrukcyjnie przygotowane jest do mocowania błotnika do reszty nadwozia. Nie wiem, czy blacha w tym miejscu nie jest podwójna ale z pewnością wzmocniona przez przetłoczenia. A może większa podkładka pod blachę rozwieje "nasze" wątpliwości?
Jutro podejdę do samochodu i sprawdzę jak wygląda blacha w tym miejscu.
Być może warto rozwiać wątpliwości sprawdzając jaką siłę w N mają te siłowniki. Podejrzewam, że mniejszą niż siłownik proponowany przez ruskich.
Nie ma co dywagować bo z tego i tak nic nie wynika.
Dlatego pisałem, że najlepiej byłoby aby ktoś na miejscu w GB rozeznał temat dogłębnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale musisz przyznać, że to rozwiązanie wygląda najbardziej profesjonalnie i względnie "fabrycznie" a nie tuningowo.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.