Temat: [Mondeo 2007-2014] Siłownik maski - gdzie kupić?
View Single Post
Stary 26-01-2016, 17:19   #303
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Siłownik maski - gdzie kupić?

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak,ale jak wspominałem siłowniki sa zamontowane blisko zawiasów,co za tym idzie by unieść maskę musza mieć dużą siłł bo robi się koszmarna dźwignia.
Myślę, że to rozwiązanie nie różni się znacząco od fabrycznych rozwiązań w innych markach. Nie wiem jak to jest w mk3.
Proponowane rozwiązanie mocuje się do wzmocnionej części błotnika znajdującej się wewnątrz komory i o ile się nie mylę w miejscu, które konstrukcyjnie przygotowane jest do mocowania błotnika do reszty nadwozia. Nie wiem, czy blacha w tym miejscu nie jest podwójna ale z pewnością wzmocniona przez przetłoczenia. A może większa podkładka pod blachę rozwieje "nasze" wątpliwości?
Jutro podejdę do samochodu i sprawdzę jak wygląda blacha w tym miejscu.
Być może warto rozwiać wątpliwości sprawdzając jaką siłę w N mają te siłowniki. Podejrzewam, że mniejszą niż siłownik proponowany przez ruskich.

Nie ma co dywagować bo z tego i tak nic nie wynika.
Dlatego pisałem, że najlepiej byłoby aby ktoś na miejscu w GB rozeznał temat dogłębnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale musisz przyznać, że to rozwiązanie wygląda najbardziej profesjonalnie i względnie "fabrycznie" a nie tuningowo.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez p.saw ; 26-01-2016 o 17:22
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem