Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że nazwa tematu jest prawidłowa. Jeżeli nie, bardzo proszę o zwrócenie uwagi, ewentualnie wskazówkę jak poprawić (tak, czytałem regulamin
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Posiadam Focusa Mk2 Lift, 1.6 BENZ. Problem mój jest dość nietypowy, otóż : czasami są sytuacje, gdzie po etapie włączenia zapłonu i próby uruchomienia silnika, wszystko gaśnie. Auto nie reaguje w żaden sposób, traci napięcie. Głównie odpala normalnie, ale raz na powiedzmy kilkanaście razy mi się to przytrafia, i jest to naprawdę irytujące. Ciekawostką jest to, że kiedy otwieram maskę, ściągam plastikową pokrywę ochronną od akumulatora, to samochód nagle "zapika" kilka razy alarmem i auto odzyskuje napięcie. Podkreślę, że w żaden inny sposób nie działa, tylko zdjęcie pokrywy ochronnej od akumulatora. Kompletnie nie wiem co jest powodem. Spekulowałem, że wina może leżeć po stronie tego felernego alarmu, ale jak wspomniałem - nie mam pewności CO to może być.
Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczny za każdą odpowiedź!
Pozdrawiam!