Cytat:
Nie da się kupić 1-2 letniego klasy wyższej średniej za podobne pieniądze co nowe Mondeo, niejeden na tym forum przed zakupem MK5 pewnie sprawdzał.
|
Kolego , ale utrzymanie takiego auta klasy wyższej czyli np a6 jest chyba sporo wyższe niż mondeo. A takie 2letnie a6 będzie miało już koło 100-150 kkm to i dokładć powoli trzeba będzie.
Cytat:
czemu ci Niemcy są tacy głupi i do Polski po używane auta nie przyjeżdżają, przecież taniej niż u nich jest.
|
Uwierz mi , że przyjeżdżają. I to po swoje! Kuzyn mojej żony ( troche krętacz - nie przepadam za nim ) sprowadza rozbitki z Niemiec , naprawia i ma bardzo dużo klientów z Niemiec.
Dlaczego? Ano dlatego , że on się bawi w 1-2 letnie auta , czyli jakby nie patrzec - drogie , opowiadał mi , że polacy szukają perełek za półdarmo, na których on mało zarabia. A po te droższe auta w granicach 80-120 tys przyjeżdżają non stop nasi sąsiedzi.
Ale to jest śmieszne. Niemiec kupuje niemieckie auto w Polsce , bo faktycznie u nas jest taniej. Jednak Niemcy też są naiwni
Tyle , że ten koleś mieszka blisko granicy , może dlatego ma tylu klientów z zachodu