Odp: Diody led w miejsce postojówek W5W
Witam
Panowie dziś wymieniłem zwykłe żarówki na:
1. Postojówki LED T10 (W5W) 12V 2W CANBUS White firmy VISION
2. Podświetlenie pod lusterkami LED T10 (W5W) 12V 1.2W CAN-BUS White firmy VISION
3. Podświetlenie tablicy rejestracyjnej LED T10 (W5W) 12V 1.2W CAN-BUS White firmy VISION
Świecą naprawdę biało. Teraz moje prawie 9-cio letnie xenony są trochę żółtawe (od nowości D1S OSRAM) - teraz już na żarniku biała bańka, trzeba będzie niebawem wymienić. Odbłyśnik od góry trochę wypalony. Szmatką od okularów przetarłem soczewkę - od razu lepiej - wiem rozwiązanie tymczasowe. Przy okazji - jakie polecilibyście żarniki D1S żeby ładnie się komponowały.
Wracając do tematu - mam teraz problem: Mianowicie samochód z pilota się otwiera, tak samo jak bagażnik, ale samochód z pilota nie chce się zamknąć. Zamyka się tylko przez naciśnięcie przycisku w klamce na zewnątrz auta. Wymieniłem baterię w pilocie - nie pomogło, odłączyłem klemę (+) na minutę - nie pomogło. Na Conwersie nie mam żadnych komunikatów o błędach. W sobotę rano wyjeżdżam z rodziną na ferie. C proponujecie, czy wymiana tych ledów mogła mieć na to wpływ?
Dziękuję za propozycje.
|