Temat: [Mondeo 2007-2014] Światła dzienne ("skandynawskie").
View Single Post
Stary 29-01-2016, 10:55   #189
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Światła dzienne ("skandynawskie").

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@chase1 , odpowiedzialem ci odnosnie deski, C+ juz 2 razy, tyle ze w innym watku. Po co pytasz o to samo w dwoch roznych miejscach?

Przypuszczam ze czujnik mierzy bezwgledna ilosc swiatla. Ludzkie oko sie przystosowuje dlatego ci sie wydaje ze jest jasno. Dla czujnika to widocznie jest ciagle za ciemno.
Mi się jeszcze wydaje że nawet jak jest jasno ALE słońce jest niski nad horyzontem to czujnik nie łapie, jak jest wyżej to czujnik już widzi słońce i daje off na światła. Nie raz jechałem gdzie pogoda był naprawdę słoneczna ale było przed południem i słońce było nisko i czujnik nie łapał. Tydzień temu byłem z dzieciakiem u lekarza rano (8:30) i czujnik załapał że jest jasno, na dworze -10 i jasne słońce, do tego leżący śnieg, sam już nie wiem, chyba trzeba przestawić znowu na skandynawię żeby nie zapominać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem