Odp: Światła dzienne ("skandynawskie").
Panowie, bez nerw. Dyskusja dotycząca progu załączania i wyłączania świateł mijania realizowane przez czujnik zmierzchu już na tym forum była. I niczego nie zmienimy. Moim zdaniem ten próg nie jest optymalnie dobrany ale zmienić się go nie da. Też uważam, że mijania zapalają się zbyt wcześnie i gasną zbyt późno.
MaXyM, światła dzienne LED DRL z uwagi na swoją barwę są bardziej widoczne niż np. świecące na żółto żarówki H7 w zabrudzonym reflektorze. Z ksenonami jest trochę inaczej. Ale to nie ten temat na dyskusję w tym miejscu.
A teraz pytanie, dlaczego ja uważam, że próg dla czujnika światła jest źle ustawiony? Ponieważ sumaryczna ilość jazdy na mijania w danym okresie w stosunku do jazdy na DRL LED była by mniejsza, co dało by wytchnienia naszym żarówkom lub ksenonom, przedłużając ich żywotność.
Mam (niestety zamiast ksenonów) żarówki H7 i tylko dlatego, że w praktyce nie włączam trybu auto tylko włączam światła ręcznie (co nie specjalnie mi przeszkadza) wtedy kiedy uznaje, że powinienem je włączyć, jeżdżę na tych żarówkach już 15 miesięcy (zamiast np. 6-ciu). Używam żarówek ileś tam%+, więc ich żywotność z założenia jest krótsza.
|