Witam wszystkich!
Problem z samochodem rozwiązany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pali na dotyk, nie ważne czy ciepło czy zimno. Przyczyną trudnego odpalania (potem już w ogóle - tylko na plak - ale tylko na zimnym silniku) okazał się czujnik ciśnienia paliwa. Po wymianie samochód jak nowy - w końcu... W niedziele zaprowadziłem do partacza który do czwartku przy samochodzie nie zrobił zupełnie nic. Wziąłem dzisiaj wolne, załatwiłem sobie czujnik by sprawdzić czy to faktycznie on ma winę. Wtyczka była cała w oleju, widać było że mimo gumy uszczelniającej olej dostał się do pinów, widocznie poszedł spinol i po czujniku. Prawdopodobnie olej znalazł się tam od wcześniej uszkodzonego przewodu do turbiny, ta zakuwka się rozszczelniła od śruby banjo - musiał jakoś po przewodach aż tam dopłynąć.
Także jak ktoś będzie miał podobny przypadek (słabe ciśnienie podczas odpalania na zimnym silniku), niech sprawdzi ten czujnik. Jest tam strasznie ciasno - nawet by go wypiąć (ja miałem ten klips usytuowany od dołu) ale da się to zrobić. By odkręcić czujnik trzeba użyć klucza "rurkowego" 27mm bez tego chyba raczej nie dało by się go wykręcić bez rozłączania rurek np od EGR bo po prostu nie da się tam zmieścić zwykłego klucza.
Pozdrawiam!