Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana PRZEŁĄCZNIKA ŚWIATEŁ
View Single Post
Stary 30-01-2016, 12:42   #47
kulka_1979
ford::beginner

Model: Focus mk2 Ghia
Silnik: 1.6 Duratec Ti-VCT (115KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wymiana PRZEŁĄCZNIKA ŚWIATEŁ

Witam,

wiem, że temat ciut przebrzmiały, ale pozwolę sobie podłączyć się do niego nie zakładając nowego. Mam problem z przełącznikiem świateł w mojej Foczce. Najpierw przestała działać regulacja wysokości świateł a teraz padł przełącznik trybu. W momencie włączenia świateł mijania - zegary się podświetlają a na zegarach wyskakują 2 diodki z żaróweczkami. Ni z tego ni z owego gaśnie podświetlenie zegarów i całego panelu - i gasną diodki na zegarach. Światła przednie (mijania) się świecą nadal natomiast gasną tylne ;/.
Przyczyną ewidentnie jest włącznik. Kable idące do kostki wydają się ok, a jak się dotknie przełącznika to podświetlenie powraca.
Mam przełącznik ze ściemniaczem - zał.1.i czy mogę go zamienić na któryś z przykładowo podanych (w zał. 2 i 3). Wiem że to są wersje do anglików - jednak moje pytanie jest takie - czy wystarczy je tylko podłączyć (zamienić z moim) i będą chodziły bez problemu czy coś trzeba będzie dostosowywać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

pozdrawiam
kulka_1979 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg moj_przelacznik.jpg (21.9 KB, 95 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg przykladowy.jpg (23.5 KB, 90 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg przykladowy anglik.jpg (13.0 KB, 87 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez kulka_1979 ; 30-01-2016 o 12:58
kulka_1979 jest offline   Odpowiedź z Cytatem