witam,
jestem po wymianie koła. to było drugie koło pasowe które wymieniłem.
Oryginał, który zakupiłem 1,5 roku temu za 270zł wytrzymał równo 25kkm. Żenada.
Teraz wstawiłem hit z allegro za 120 zł, firmy metal -caucho (podobno produkcja hiszpańska). Moje spostrzeżenia: ten tani zamiennik waży ok 2/3 tego co oryginał. Trwałość opiszę w przyszłości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o montaż:
- auto oczywiście musi być na ręcznym i biegu.
- najlepiej, jak pisali poprzednicy dostać się przez nadkole: w tym celu ściągamy koło i plastik nadkola
- po przyłożeniu klucza (19) i próbie odkręcenia koło pasowe, pomimo tego, że jest na biegu, będzie uciekać. Obszedłem to, wciskając hamulec nożny - zablokował koła, na które szło przełożenie z wału kręconego kluczem. u mnie wystarczyło
- jeśli masz klucz pneumatyczny, nie musisz kombinować z hamulcem - klucz "przegoni" obrót wału
- nie używałem kleju do gwintu przy poprzedniej wymianie, a i tak ciężko szło. teraz też nie dałem.
- ogólnie robota jest dość prosta
- jest jeszcze wersja ekstremalna na odkręcenie tego koła: 2 lewarki, założenie klucza i wolne obroty silnika. Ino trza do tego jajec jak beretów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam