View Single Post
Stary 31-01-2016, 21:44   #1306
piga3
ford::amateur

Model: Kuga
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Po uważnej lekturze wywnioskowałem, że przy odczycie (read VIN, read from PCM) nie ma znaczenia wybór silnika. Wybór jest istotny gdybym chciał robić zapis do modułu. Chyba, że się mylę ...??? Poza tym nie do końca wiem jaki mam typ silnika, bo mi właśnie moduł nie pokazuje przy odczycie tych informacji. Wiem na pewno (wg VIN), że mam silnik DW10C. A ostrożność ... oczywiście zachowana (stałe zasilanie laptopa, wcześniej zapisane dane z modułów, no i bez zbędnego grzebania). Do tej pory uruchomiłem: wyłączenie grzania szyb przy temperaturze zewn. poniżej 4stC, autoryglowanie centralnego zamka przy prędkości 25km/h, DDS, wył wkurzający sygnał niezapiętych pasów. Obecnie też zamówiłem oryginalne DRL LED. Doświadczenie właśnie zdobywamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Właśnie się dowiedziałem ( w innym wątku), że ElmConfig nie obsługuje mojego silnika DW10C w Kudze. Oj ... nie ładnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez piga3 ; 31-01-2016 o 21:47
piga3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem