View Single Post
Stary 01-02-2016, 03:29   #593
areik
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Wszystko fajnie wygląda i wgl. Działa co najlepsze mam FF MK2 z 2005r i czujnikiem świateł zmierzchu i funkcją auto oczywiście wszystko co przeczytałem jest zawarte w filmiku niżej ?
https://www.youtube.com/watch?v=olKkx8FQRmg
Myślę aby też takie coś u siebie zrobić tylko mam pytanie z innej beczki jak z legalnością z tym w Polsce czy na przeglądzie czy policja będzie się czepiać tego ? czy to lekko naciągana sytuacja bo w lampie przedniej nie ma nigdzie wybite homologacji DRL itp

edit: Poczytałem też na innych forach i umnie troszkę lipa będzie z soczewkami skrętnymi bo :
"Dla świateł skrętnych (zrobionych przecież na zwykłych halogenach) można to wykonać. Konsekwencje są takie, że jeśli wieczorem wyłączymy samochód ze skręconymi (tylko w prawo - przy parkowaniu AFSy nie skręcają w lewo) światłami, to rano DLRy odpalą nam świacąc w prawo i dziwiąc kierowców z przeciwka dlaczego nasza prawa lampa tak dziwnie świeci... Pierwszy tynel po drodze (jak mamy lamy automatyczne, co dla AFSów w zasadzie jest normą) doprowadzi do zainicjowania świateł ("zeza") i będzie OK.
Tak więc dla świateł skrętnych uruchomienie trybu świateł dziennych nie jest zakazane, choć trzeba się liczyć z tym, że nasze reflektory czasami będą wyglądały dla innych (w tym być może Panów w białych czapkach...) dziwnie."

Ostatnio edytowane przez areik ; 01-02-2016 o 03:42
areik jest offline   Odpowiedź z Cytatem