Odp: System zapobiegania zderzeniom przy małych prędkościach (ACS) - jak sprawdzić ?
Chodziło mi raczej o odczucia ludzi z działania tego systemu - co myślą i jak to widzą...
Materiały widziałem wcześniej (dwa pierwsze) - nie wiem, po co w czasie testu gościu puszcza kierownicę ? To nie Park Assist....
W czwartym kompletnie nie kumam o co biega. Samochód rozbija testowy mur albo zatrzymuje się bardzo daleko.
No i nadal nie wiem, jak to działa w praktyce - na testach jest tylko sytuacja najeżdżania na stojące auto z dość sporą szybkością... Jak to się ma np. do jazdy w korku i możliwości najechania z naprawdę minimalną prędkością ? Czy też ACS powstrzyma auto przed najechaniem poprzednika ?
Chodzi o to, że o ile jest opisany maksymalny zasięg działania to czy istnieje też minimalny odległość zadziałania ?
Działania w czasie ruchu poprzednika też nie ma w żadnym teście (jest w fordowskiej pokazówce).
A do testów potrzebuję raczej dwa pudła i to od starych TV... chyba obiekt musi być mniej więcej wysokości osobowego auta... i dość szeroki (system nie reaguje na ludzi i rowery). Czas rozpocząć poszukiwania !
|