View Single Post
Stary 04-02-2016, 18:47   #2642
tk5
ford::beginner

Imię: Thomas
Model: Mondeo MK IV FL Turnier
Silnik: 2.0 TDCI PowerShift 163PS
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Wracając do tematu "Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta" (nie 10cio letnie "audice" !!!).
Co sądzicie o Jag-u XE ? Dwa dni temu robiłem przymiarkę i z przodu jest spoko z miejscem. Tylna kanapa trochę ciasnawa, ale u mnie tam 7-latka w foteliku jeździ, więc mnie to specjalnie nie grzeje. Kufer jak na sedana też ok. Obmacałem wersje "Pure" i "Prestige" i różnica poza skórą na fotelach jest do pominięcia. Ja nawet wolę tapicerkę materiałową, bo d... tak nie lata jak na skórze i latem nie ma patelni.

A teraz najciekawsze!

Uwaga nr.1.: nówkę sztukę w wersji "Pure" z kopciuchem 180KM i automatem (8!) można wyrwać za Odrą za niecałe 34000€. W cenie jest navi, klima, alufelgi, tempomat i jakieś parę innych dupsów.
Uwaga nr.2.: w cenie jest 3-letnia gwarancja bez limitu km i wszystkie przeglądy wg. ich harmonogramu i to robocizna + materiał! Wyłączone są części ulegające zużyciu takie jak tarcze, klocki, opony. Za to olej i wszystkie filtry są już w cenie samochodu!

Ja zacząłem się mocno zastanawiać, bo robię 60kkm rocznie i gwarancja spokoju na 3 lata jest dla mnie mocnym argumentem.
W przyszłym tygodniu będę tym jeździł i podzielę się wrażeniami, ale ciekaw jestem Waszej opinii o tym modelu Jag-a.
tk5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem