View Single Post
Stary 07-02-2016, 11:10   #1785
the_eagle
ford::average

Imię: Rafał
Model: kiedyś mondeo MK5
Silnik: kiedyś 1.5 EB
Rocznik: był: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ile setek tysięcy kilometrów przyjedziesz w ciągu tych 2-3 lat, żeby ceny paliwa i wielkość jego spalania miały takie znaczenie? :-)
Od 32 do 40 tys rocznie czyli od około 100 do 120 tys w ciągu 3 lat... a nowym autem będę jeździł min 5 lat.

Cytat:
Napisał Jester83 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrozumiałem, 2-3 lata ok!, bo już zupełnie inaczej mogłyby się kształtować ogólne koszty eksploatacji po okresie gwarancji i nawet relatywnie zyskując na cenie paliwa, to w końcowym rozrachunku - już niekoniecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do tej pory użytkowałem 3 diesle w tym 2 fordy i każdy miał grubo ponad 200tys i jedynym kosztem dodatkowym była wymiana koła dwumasowego. Z silnikiem i jego osprzętem nic się nie działo. Dlatego w padające wtryskiwacze czy inne tego typu historię nie do końca jestem w stanie odnieść do siebie.

W pogoni za marzeniem

Ostatnio edytowane przez the_eagle ; 07-02-2016 o 18:05
the_eagle jest offline   Odpowiedź z Cytatem