Cytat:
|
Aby skutecznie i bezboleśnie otworzyć klapę silnika w fusionie, musisz przesunąć w lewo "języczek" uchwytu zamka, wyczuwalny pomiędzy atrapą grilla a górną płaszczyzną zderzaka. Wówczas klapę podnosisz bez problemu, bo uchwyt zamka nie trzyma.
.
|
Bardzo celna uwaga... Takiej się - szczerze mówiąc - nie spodziewałem...
Jak to mówią: You've made my day, Dude!
Masz może jeszcze jakieś inne, równie trafne?
Napisałem w swoim poście, że do dewastacji atrapy doprowadził POPRZEDNI właściciel.
Dodałem też, że w mojej ocenie ten element jest wyjątkowo źle zaprojektowany, bo chcąc otworzyć maskę auta ODRUCHOWO (czyli tak, jak w innych samochodach) chwytasz za dolną część atrapy (jedną ręką), by jednocześnie drugą ręką przesunąć w lewo "języczek" uchwytu zamka. Oczywiście można się przyzwyczaić i do tego - czyli chwytać za dół elementu blaszanego maski - obok atrapy (po jej lewej lub prawej stronie).
Wydaje mi się, że byłoby lepiej, gdyby atrapa była w swej dolnej części przymocowana do jakiegoś chociażby płaskownika - to wzmocniłoby jej konstrukcję i uchroniło wielu posiadaczy Fusionów przed mimowolnym uszkadzaniem swoich aut - nawet mimo szczegółowego stosowania się do takich "cennych" porad jak chociażby Twoja.
Dzięki za poświęcenie mi czasu i poradę, która jest naprawdę genialna w swej prostocie.
PS: Czekam na reakcję kogoś, kto potrafi czytać ze zrozumieniem.