Temat: [Mondeo 2007-2014] lusterko wsteczne fotochromatyczne montaż
View Single Post
Stary 08-02-2016, 22:12   #100
Jakub
ford::professional

Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Re: lusterko wsteczne fotochromatyczne montaz

Cytat:
Napisał MarioK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam kolegów
dzisiaj po dogłebnej analizie wątku wymieniłem moje zwykłe lusterko na fotochromatyczne.
Ponieważ miałem gold-a z 2011 roku, wystarczyło wymienić same lusterko - wtyczka już czekała. Dawcą było Mondeo po lifcie młodsze o rok. Wszystko jest niby ok, lusterko działa, ale całe drży, jest jakby za luźne. Ewidentnie coś nie tak z samym mocowaniem. Tak jakby te wygięte, spręzynujące blaszki w uchwycie były za luźne/za mało sprężyste. Miał ktoś coś takiego ?? udało się to zwalczyć np. poprzez dogięcie tych blaszek ??
Jako ciekawostkę przytoczę, że lusterko zwykłe (to zdemontowane) maiało inny uchwyt - były to 3 sprężyste druty, a nie jedna blacha.
Jakieś pomysły ??
Odkop roku, ale dziś przerabiałem temat - @MarioK , trzeba zdjąć lusterko i dokręcić te dwie śrubki które trzymają blaszkę. Przestanie się ruszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O ile jeszcze nie wpadłeś na ten pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakub jest offline   Odpowiedź z Cytatem