Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna
Co do wnętrza powiem tak. Jak w 2005 przesiadałem się z Golfa IV Comfortline do Mondeo III w wersji Ghia to miałem efekt wow. w 2009 jak z wymieniłem na Mondeo mk IV w Titanium X to było WOW razy 2. Przy wymianie na mk V Titanium efektu wow nie było.
Jednak nie dajcie się zwieść pozorom, że jest to tandetne wnętrze. Ono zdecydowanie wygląda gorzej na zdjęciach niż w rzeczywistości i przy pierwszym kontakcie. Dotyczy to zarówno plastików i tapicerki. Przy bliższych oględzinach zyskują.
Najsłabsze strony to sam design rzeczywiście chyba zunifikowany pod globalne auto. Np. Passat pomimo tego, że jest również autem globalnym różni się wersjami między Europą, Azją a Ameryką.
Słaba strona to również niespotykana w mk IV, a nawet w mk III rozpiętość między jakością plastików. Np na samej desce rozdzielczej tworzywa są lepsze niż w mk IV, ale dolna część tunelu i plastiki pod podłokietnikami na drzwiach są tak słabej jakości jakiej w mk IV, przynajmniej w Titanium X nie widziałem.
No i ostatnia rzecz to wszystkie te sreberka i chromy. Gorzej to wygląda niż w Titanium X mk IV i no jak zawsze w Fordzie w jednym miejscu są matowe gdzieś indziej połyskliwe, w jedym miejscu jasne, w drugim szare. itp.
|