Cytat:
|
Bo to nie będzie to, skoro kreci i dobrze kreci, babol tkwi w układzie paliwowym, nawet jeśli miałbyś uwalona jedna lub dwie świece żarowe to i tak powinien zapalić, zrób tanim kosztem tak jak ci mówiłem , sprawdź układ paliwowy, ten przewód który masz może być źle założony na tzw sztukę, i łapie powietrze, tam powinien być ori zaworek którego u ciebie nie ma, ja w jego miejsce wstawiłem gruchę która ma w sobie już założony taki zaworek, i przy okazji nie ma problemów z odpowietrzaniem auta po wymianie np filtra paliwa, czy innych pracach przy paliwie, to możesz zrobić najtańszym kosztem, ok 100 zł razem z opaskami i nowym przewodem.
Pisałeś ze świeczki masz nowe, ale jakieś markowe czy takie firma krzak? przy wymianie filtra paliwa w pokrywie trzeba sprawdzić stan o ringu gumowego, często lubi się podwijać i wtedy tez będzie się zapowietrzał, wówczas należy go wymienić na nowy, oraz mocno dokręcić nakrętka pokrywę tego filtra.
|
przewody, opaski, grucha kupione - dziś wymienię i powiem co się dzieje
rozrusznik musiał być podciuchany bo założyłem po regeneracji (był motocraft jest bosch - przynajmniej tak na korpusie pisze) i lepiej kręci szybciej, dziś rano lepiej zapalił ale właśnie tak coś mi się wydaję że łapie powietrze dlatego dziś przewody i grucha
jakie powinno być spalanie? bo mi spalił tak około 9-10l/100 przy jezdzie mieszanej no i to chełtanie od paru dni
wymieniłem termostat - trzeba ostro pałować beza ogrzewania żeby wskazówka złapała 90C,
a tak to się utrzymuje - trochę pływa w granicach 70C - dla mnie to dziwne tyle aut miałem i nic takiego się nie działo
świece - nie pamiętam wywaliłem pudło ale płaciłem coś około 50-60 zł/szt
czy są jakieś przeciwskazania żeby umyć dobrze silnik myjką?