Odp: Dziwne wycie po odpaleniu na zimnym silniku
Właśnie nie, to nie jest buczenie. To jest takie jakby cykliczne łuu przerwa i znów łuu, które raz się nasila a raz te przerwy między wyciem są dłuższe. Słychać to w kabinie ale wyraźnie wydobywa się to od strony silnika. Jak wyjdę na zewnątrz to też da się to usłyszeć, choć gorzej bo silnik zagłusza swoim klekotem, ale jak np nachylę głowę na w stronę podszybia od strony kierowcy to tam jest to najbardziej słyszalne (przy zamkniętej masce). Tak jak mówię, zaobserwowałem to po naprawie pompy wtryskowej i dzieje się to tylko gdy silnik jest zimny, nie wiem co podczas naprawy było ruszane, może krzywo skręcili sprzęgiełko od altka? Dodam też że przy okazji pompy wymieniono mi na własne żądanie rolkę prowadzącą paska wielorowkowego na Ruville bo wydawało mi się że stara z Febi miała lekkie luzy (mimo że łożysko w niej wymieniłem i było dobre), czyżby to ona?? Przecież tam więcej przy demontażu pompy się nie grzebie w silniku. Z tego co wiem to IC się ściąga, poduchę silnika, rozrząd i koło rozrządu się zrzuca i już jest dostęp do pompy, no i od spodu chyba altek do blokady rozrządu i nic więcej. Sam już nie wiem, autko ogólnie chodzi super tylko co to za dziwne wycie??
Ostatnio edytowane przez zmulim ; 09-02-2016 o 19:56
|