View Single Post
Stary 10-02-2016, 21:29   #1836
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

@qlszef , mam wrazenie ze wiekszosc forumowiczow jest lepiej zorientowana w ofercie niz sprzedawcy. Ja jestem serwisantem i cenniki i konfiguratory nowych aut zaczalem ogarniac w momencie kiedy dowiedzialem sie ze bede wybieral sobie auto. Miala byc skoda ale odpadla za wyboje VW z normami emisji, moze byc Opel i Ford.. ogarnalem cenniki i odwiedzilem salony zobaczyc z bliska moje typy. W salonie kazdej z marek nie czulem sie komfortowo bo handlowcy byli niekompetentni, najgorzej w oplu bo wrecz dramatycznie, zero wiedzy o autach. W fordzie jak-Cie-moge, opowiadają o nieprzecietnej stylistyce a na pytanie o AdBlue biegają trzaskając klapkami wlewow i wertując dokumenty. W skodzie trafilem na bardzo kompetentnego chlopaka ktory pokazal mi wiecej bajerow niz moglem wypatrzec w jakimkolwiek folderze, widac ze entuzjasta aut. Ale to wyjatek.. nie wiem skad to sie bierze. Wolalbym pojsc na ostateczny zakup z jednym z Was, sam nie mam doswiadczenia, nigdy nie kupowalem auta w salonie, tym bardziej poziom wiedzy w salonach wydal mi sie zenujacy. Ci co nie sa fanami z cennikiem w glowie musza nie raz kupowac doslownie w ciemno, myslac ze sprzedawca ogarnia.. ehh.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem