View Single Post
Stary 10-02-2016, 23:16   #600
kasztan_85
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Fiesta MK7
Silnik: R4 1.4 16V 96 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał robdol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mogę się mylić ale wg. mnie brak czujnika desczu/zmierzchu czyli musisz dołożyć a tu może być problem z szybą czy jest pod to przygotowana
Szyba nie jest przystosowana więc montowanie czujników odpada.

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Chyba, że zamontujesz dodatkowo LED-y do jazdy dziennej, które będą świeciły się na przemian z mijania właśnie dzięki przełącznikowi z "Auto" i czujnikowi zmierzchu.
Inne rozwiązanie (opisywane w tym wątku) to włączenie "świateł skandynawskich"...
Skandynawskie nie wchodzą w grę bo muszę mieć możliwość wyłączenia świateł, ledów dziennych nie mogę zamontować z obecnym GEMem.

Zapytam może bardziej od strony technicznej ustawienie włącznika na światła mijania powoduje, że w jakimś miejscu w GEMie pojawia się napięcie niezależnie czy kluczyk jest przekręcony czy nie. Chciałbym zrobić takiego moda, że ustawienie na włączniku świateł AUTO powoduje pojawienie się napięcia na tym samym miejscu ale dopiero po przekręceniu stacyjki.

Czyli chciałbym mieć na przełączniku w miejscu AUTO a nie 0 takie światła skandynawskie ( o ile w nich też palą się tyle pozycje + deska).

I jeśli byłby ktoś łaskaw zarzucić fragmentem schematu instalacji świateł (lub całym) dla foczki po lifcie to będę bardzo wdzięczy bo wszystko co ściągam jest do wersji przed liftem.
kasztan_85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem