Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna
Astra V bardzo spodobala mi sie na zdjeciach a pierwsze obejzenie w salonie bylo bardzo rozczarowujace, wstawki czarne wypalcowane juz w salonie wygladaly okropnie, twardo pod łokciami (jestem na to wyczulony), pseudoskora na kierownicy ze szwami jak na czole żula, malo ergonomiczne przelaczniki szyb i lusterek, w lewarku manuala przycisk do wrzucania wstecznego idiotycznie umieszczony w przedniej czesci galki, zawsze pod palcami przy ciagnieciu lewarka do siebie... w salonie probowalem zmniejszyć jasnosc wyswietlacza i sie nie dogrzebalem do takiego ustawienia (obsluga salonu tez nie), da sie jedynie wlaczyc tryb nocny. Z tylu nawet wersja elite nie ma podlokietnika srodkowego, przyciski szyb sa gdzies przy lokciu, wlew paliwa jak w jakims starym aucie z pokretlem na chyba z 5 pokrecen... no im dluzej ogladalem tym bardziej sie zniechecalem. Ogranicza mnie CO2 przy wyborze silnika wiec w astrze moglbym patrzec na automat cdti 136KM, ale nawet wypasiona astra przy mondziaku jest zabawkowa. Astra o dziwo ma najwiekszy bagaznik z kombiakow, ma 540L, wiekszy nawet od mondzia kombi i rowny liftbackowi a focusa to wciaga nosem. Dlatego jeszcze kombi chce zobaczyc bo jak okaze sie ze mondeo bedzie poza moim limitem to w gre wchodzi astra vs focus, oba w miare fajnie wyposazone...
|