Cytat:
|
Custom roma mają pewnie setki, jak nie tysiące użytkowników, i też się nic nie dzieje.
Bezpieczniki jak najbardziej warto sprawdzić.
Ja bym jeszcze odpiął akumulator na kilkanaście minut. Może coś się po prostu zawiesiło na amen i po wyłączeniu zasilania zaskoczy?
Tak przy okazji.
Eksperymenty z oprogramowaniem samochodu zawsze niosą pewne ryzyko.
Ja się bawiłem najnowszą wersją ELMConfiga i podczas czytania konfiguracji tradycyjnie złapało masę błędów. Problem z tym że za nic nie mogłem skasować jednego z nich (sterownik silnika). Kilkanaście minut prób, włączania zapłonu i wyłączania i nic.. Silnik też nie startuje...
Już miałem ciarki na plecach, ale wyszedłem z samochodu, zamknąłem go centralnym (wszystko się wyłączyło), poczekałem parę minut, wszedłem z powrotem, jeszcze raz kasowanie i tym razem się udało.
|
Jak się podpina ELMa do zczytania konfiguracji to się to robi na wyłączonym zapłonie i wtedy tradycyjnie nie łapie żadnych błędów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą możesz też zmieniać i zapisywać konfigurację na wyłączonym zapłonie ,też bez błędów, z tym że wtedy nie zapiszesz kopii do zegarów.