Cytat:
|
Jakby nie było to Mk5 według większości testów w prasie motoryzacyjnej wygrywał z konkurencją w kwestii wyciszenia. Porównywano go do Audi A7.
|
No nie, to można sobie spokojnie w bajki włożyć. Dziś katowałem ponad dwie godziny roczną E-Klasse 220 CDI kombi 170KM z 7-mio biegowym automatem i powiem tylko tyle, że w bezpośredniej konfrontacji z E200CDI, MK5 2.0TDCI chodzi jak stary traktor. Nie znam A7, bo nie cierpię tej marki, ale podejrzewam, że i komfort i wyciszenie A7 będzie co najmniej takie same jak w E-Klasse, a mondkowi niestety dużo brakuje do klasy wyższej.
Moje porównanie z MK5 "nówką sztuką" jest trochę krzywe, bo E220CDI było roczne z przebiegiem 15tkm, ale z podobnym wyposażeniem można oba auta kupić za około 32-34k€ (w DE), dlatego opisałem. Może komuś się kiedyś przyda, zwłaszcza że MB ma na takie używki 2 letnią gwarancję "Junge Sterne", która zakresem niedużo odbiega od gwarancji fabrycznej (przynajmniej do przebiegu 120tkm). Ja póki co jestem pod mocnym wrażeniem choć nigdy nie twierdziłem że "nie ma jazdy bez gwiazdy".
I żeby nie było wątpliwości: niezmiennie uważam, że Ford wcale nie jest g... wort. Ja przynajmniej jestem z mojego zadowolony i w swojej klasie cenowej wart jest dokładnie tyle na ile go rynek wycenia. A to że są lepsze auta w innych cenach to już zupełnie inna bajka.
Podsumowując,
jeżeli mówimy o nówkach z salonu, to na chwilę obecną niespecjalnie widzę alternatywę do MK5 titanium w jego klasie cenowej:
- Superb ma paskudne, siekierą ciosane wnętrze, a jakość mechaniki z koncernu VW jest co najmniej dyskusyjna
- pasek może trochę lepszy, ale z reguły droższy, jakość mech. j.w.
- A4 ciasny i jeszcze droższy, jakość mech. j.w.
- Mazda 6 odstaje technologicznie i słabo z komfortem
- Avensis to przestarzałe paskudztwo na czterech kółkach
- Insignia również stara jak węgiel kamienny, a za chwilę wchodzi nowa generacja
- Jaguara XE opisałem parę postów wyżej - nie wart swojej ceny
- Pug 508 też specjalnie nie zachwyca i prowadzi się gorzej niż MK5