View Single Post
Stary 13-02-2016, 12:12   #141
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Polonizacja menu i lektora TravelPilot NX oraz FX

Cytat:
Napisał robal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...nie chce mi się rozpisywać na tematy etyczno-moralno-itd. itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....
Wpis jest do kolegi @zutox :

To miło ze strony kolegi @robal , że dostrzega kwestie etyczno-moralne-itd...
Może obaj zauważycie, że ktoś ten wgrywany soft zrobił (spolonizował) i kosztowało go to sporo czasu! Nie napisałeś, czy dostałeś go od autora, czy "znalazłeś" (po prostu ukradłeś...). Warto to wyjaśnić.

Ja wgrywam soft oryginalny (Fordowski) do NX SD i biorę pieniądze tylko za czas poświęcony na wgranie, oraz udostępniłem sprawdzone pliki instalacyjne na Forum. Taki soft wolny jest od opłat, bo został publicznie udostępniony przez autora (Forda) do użycia z jego samochodami.

Podobnie - soft wgrywany przez kolegę @leszcz do NX DVD i FX jest płatny - dla autora polonizacji i Tomek to jasno pisze z jakiego powodu nie udostępnia go do pobrania.

Tak więc Panowie - warto pomyśleć czy opłaty przypadkiem nie są ekwiwalentem za włożoną pracę...